Wat doet Big4Data?

Big4Data vormt een brug tussen de universitaire wereld en het bedrijfsleven. Het doel van Big4Data is om de kennis die in de wetenschap besloten ligt naar bedrijven te brengen en daar toepassingen te realiseren waarmee data optimaal benut kan worden. Wij leveren research & development (R&D) diensten van consultancy tot volledige applicatie ontwikkeling.

Naast complete modellen en applicaties leveren wij ook consultancy diensten om de software eigen te maken. Wanneer nodig en gewenst leggen wij de mogelijkheden uit en adviseren u met betrekking tot het gebruik van de software. Dit doen wij voor een breed scala aan bedrijven en instanties; van MKB tot multinationals en overheidsorganisaties, zowel nationaal als internationaal.

Big4Data heeft ruim 15 jaar praktijkervaring en heeft zich bewezen door de ontwikkeling van een veelvoud aan toepassingen. Als spin-off van SNN (Stichting Neurale Netwerken), een academische onderzoeksgroep op het gebied van Machine Learning van de Radboud Universiteit Nijmegen, put Big4Data uit een enorme schat aan wetenschappelijke kennis.

Wat kan Big4Data voor uw organisatie doen?

Onze wiskundige modellen kennen oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. De cases geven een goed beeld van de verscheidenheid aan praktische toepassingen. Daarnaast kunt u ook denken aan modellen die klantgedrag voorspellen, fraude detecteren of proactief onderhoud voorspellen (predictive maintenance). Door het op de juiste manier inzetten van de voorspellende waarde bespaart u kosten, speelt u beter in op verkoopkansen of helpt u bijvoorbeeld bij het vormen van een nieuw beleid. Bent u benieuwd wat wij met uw data kunnen en welke voordelen u hiermee kunt behalen? Neem dan contact met ons op!

Onze cases

Digitale sommelier

Dat de mogelijkheden van Big Data en Machine Learning oneindig zijn la..

Bonaparte

In opdracht van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is Bonaparte..

Vruchtbaarheidstest melkkoeien

Wanneer het aankomt op kunstmatige inseminatie bij melkkoeien, is timi..

Petrofysisch beslissingssysteem

Big4Data bouwt toepassingen voor het MKB maar ook voor grote multin..

Onze werkwijze

Intake

In één of twee informele bijeenkomsten bespreken we het probleem en bekijken we uw data. Vervolgens stellen we de levensvatbaarheid van een oplossing vast met behulp van Machine learning technieken...
Lees meer

Pilot studie

Na de intake volgt over het algemeen een pilotstudie. Het doel hiervan is inzicht te krijgen in de prestaties die van het model verwacht kunnen worden op basis van de aangeleverde data. Pilotstudies worden meestal uitgev..
Lees meer

Prototyping

Na een pilotstudie wordt er doorgaans een prototype van het model gebouwd. Het doel hiervan is om inzicht te krijgen in de operationele aspecten. Een prototype is gebaseerd op een klein deel van de data en geeft inzicht..
Lees meer

Applicatiebouw

Wanneer de eerdere stappen succesvol doorlopen zijn, kan er indien gewenst een uiteindelijke applicatie gebouwd worden. Één voorbeeld van een volledige applicatie die wij gebouwd hebben is Bonaparte voor het NFI. Wij ..
Lees meer